Tilallamme viljeltävät lajikkeet

Honeoye "Hani"
Tästä lajikkeesta kypsyvät kesän ensimmäiset avomaan mansikat. Marjat ovat keskikokoisia tai isohkoja, kartiomaisia ja kovapintaisia. Maku on miedosti hapan. Kestää hyvin kuljetusta ja pakastusta. Hilloksi tehtynä on aromikas ja raikkaan värinen.

Polka
Keskikesän lajike. Sato on parhaimmillaan ja mansikat makeimmillaan heinäkuussa. Marjat ovat pyöreähköjä ja kauttaaltaan tumman punaisia, rakenne on kiinteä. Kestää kuljetusta hyvin. Maku on raikkaan makea ja vähäarominen. Polka on hyvä hillo- ja pakastemarja.

Senga Sengana
Keskikesän lajike. Marjat ovat keskikokoisia, pyöreähköjä ja hieman kulmikkaita. Väri on voimakkaan punainen myös sisältä. Maku on aromikkaan happoinen.

Rumba
Melko aikainen lajike. Marjat ovat suuria ja tumman punaisia, pyöreitä ja kartiomaisia. Marjan pinta on kiiltävä. Maku on raikkaan makea.

Salsa
Myöhäinen heinä-elokuun lajike. Marjat ovat suuria hieman monimuotoisia, kiiltäväpintaisia ja väriltään kirkkaan punaisia. Säilyy hyvin. Maku on raikkaan makea. Tästä lajikkeesta saattaa löytyä Suomen suurin mansikka.

Malwiina
Myöhäinen elokuun lajike. Marjat ovat suuria, kiiltäväpintaisia ja kauttaaltaan tumman punaisia, myös sisältä. Maku on Polkan kaltainen.

Fleurette
Varhainen kesä-heinäkuun lajike. Marjat ovat kirkkaan punaisia, kartion muotoisia ja kiiltäviä. Maku on raikkaan makea. Kestää hyvin kuljetusta ja pakastusta.

Mansikat ovat parhaimmillaan suoraan tilaltamme hankittuna.

Mansikkalaatikko